5 installationer av människor som uppföddes av “svåra” föräldrar

Vi hör ofta om svåra barn och ungdomar. Men svåra föräldrar är inte mindre, och de kan förgifta barnet inte bara barndomen utan också ytterligare liv. Robert Scheilers relationskonsult talar om de fem gemensamma attityderna hos dem som uppföddes av sådana föräldrar.

Låt oss börja med det viktigaste: hjärnan växer upp till 20 år, och alla som vi kommunicerar vid denna tidpunkt påverkar inställningen till världen. Föreställ dig: Du är fortfarande så liten att du inte vet hur du pratar. Du är hemma – vem ser du där? Dessa människor är glada för dig? Irriterar din närvaro deras närvaro?

I barndomen lärde du dig aktivt världen: du drog föremål i munnen, rörde allt du kan röra, försökte tvinga dig att vara intresserad av dig och njuta av dig och njuta av dig.

Du log, skrattade och inbjudande bullriga för att locka deras uppmärksamhet, men de reagerade inte. Sedan började du skrika. Hur de relaterar till detta? Med kärlek? Med förståelse? Med värme? Eller så gjorde de det klart att du är obekväm, irriterande, tar bort en dyrbar tid?

Din inställning till dig själv beror på hur dina föräldrar behandlade dig i barndomen. Tja, om du insåg detta, vände sig för hjälp och blev av med konsekvenserna av livet med svåra föräldrar. Men om detta inte händer kan "barnens arv" förstöra din relation och förhindra att du uppnår framgång.

1. Du tror inte att du kan älska dig

Även om partneren säger att han älskar och bevisar det, tror du inte. Bristen på föräldrakärlek i barndomen övertygad om att du inte är tillräckligt bra och att du inte kommer att arbeta.

2. Du litar inte på någon

När du går in i en relation vill du lita på en partner. Och till en början verkar det som om det visar sig, tills du en dag inte börjar ställa dig själv frågor:

  • Var är hon)?
  • Vad händer om han (a) lurar mig?
  • Vad händer om han (a) ljög för mig hela tiden (a)?

Inte hitta svar, du kan övertyga dig själv om att ingen kan lita på någon.

3. Du har problem med nära relationer

Det handlar om verklig närhet, när de bryr sig om dig, du uppskattas, älskas och accepteras, och problemet är förknippat med oförmåga och ovilja att helt lita på en annan person.

Barn till svåra föräldrar växer upp försiktiga, eftersom vuxna är oförutsägbara: nu ler de och efter en minut är de rasande. Barnet lär sig att gissa stämningen och snälla för att överleva. Efter det är det svårt för någon att lita på.

4. Du känner dig inte säker

Detta beror på bristen på förtroende inte bara för nära och kära utan också för världen som helhet. Till exempel blev du förolämpad hemma, och du var rädd för en person som skulle älska dig. Du kan hantera en känsla av ständig fara om du lär dig att älska dig själv och be om hjälp.

5. Du är angelägen om villkorslöst godkännande

Sådana föräldrar godkänner ibland https://www.regulusband.com/ vad vi gör, men tar snabbt tillbaka godkännandet: ”Du förstår, du kan, när du vill. Det skulle alltid vara så. Men något jag drömde … "Avskrivningen av godkännande är sådana föräldrarnas varumärke. Mor sa att hon inte berömde mig så att jag inte skulle vara arrogant. Ofta presenterar den andra föräldern tystnad eller håller med en partner för fredens skull i familjen. Hur man tror att du kan älska en hälsosam, adekvat person att älska dig?

Många kunder medger att de valde obehagliga partners eftersom de är säkra på att andra inte förtjänar. Men detta är inte så. Du är inte skylden för det faktum att dina föräldrar bildade dig en sådan inställning till världen. Det är dags att bli av med skadliga attityder och leva ett verkligt, fullständigt förtroende för livet.

"Barn till en svår förälder" är inte en dom

Alexander Ivanov, familjepsykolog och psykoterapeut

Alla disharmoniska relationer utvecklas från brist på förtroende för världen. Barn uppfattar känsligt nyanserna av andras beteende och kopierar exakt föräldrar antingen på ett positivt eller på ett negativt sätt – som har tur. Om föräldern är säker, litar på världen, accepterar en annan person med alla brister och älskar honom, förmedlar han det till barn. Och negativiteten förmedlar också.

Men "barn till en svår förälder" är inte en dom, inte en diagnos och inte en ursäkt för misslyckat vuxenliv. Sådana barn från en tidig ålder lär sig att hantera stress och svårigheter, de lever vad som händer med dem. Vuxna som var skyddade i barndomen från stress i samma situationer lätt "bryt".

Vuxna som har passerat denna skola i barndomen är ofta redo för öde. Dessutom är de bekanta med sådana villkor. Minus är att de ständigt kämpar och kan tillbringa hela sitt liv i kampen, följ föräldrarnas exempel och blir samma mödrar och pappor för sina barn.

Scroll to Top
Call Now